Onze cursussen

Wij geven in verenigingsverband gedrags- en gehoorzaamheidscursussen vanaf puppy tot volwassen hond, (obedience), behendigheid (agility), funcursus en flyball.
Wij geven voorlichting over de verzorging van uw honden en organiseren tevens voor onze leden wandelingen, workshops, een clubdag of clubmatch met BBQ en EHBO-cursus t.b.v. honden.
De cursussen worden gegeven door, de Raad van Beheer gecertificeerde, kynologische instructeurs. Wij trainen met de honden uitsluitend buiten. En prikbanden en slipkettingen zijn op onze training taboe

ckvvo bc

Deelnemen aan een cursus

Door op onderstaande knop te drukken verschijnt een formulier waarmee u zich kunt inschrijven voor een cursus. U ontvangt via het systeem automatisch een ontvangstmelding. Betalen doet u eerst na ontvangst van een betalingsverzoek.

Wat gaat aan de cursussen vooraf

Vanaf 1 juli 2017 geldt dat iedereen, die voor het eerst een cursus bij de KVVO gaat volgen, verplicht is een theorie-sessie te doorlopen.
Dit is een sessie van 1 uur waarin iedereen krijgt aangeleerd het middel clicker te gebruiken of hoe zijn stem te gebruiken.
Deze sessie heeft tot doel iedereen die een basiscursus of puppycursus gaat volgen hetzelfde startniveau te geven.

Inhoud cursussen

Onze cursussen'obedience' het Engelse woord voor gehoorzaamheid, hebben een opbouw waarbij per onderdeel wordt gekeken naar de mate van beheersing van dit onderdeel. Zijn alle onderdelen na een cursussessie voldoende dan wordt een diploma verstrekt. Dus geen examenstress meer. Is de cursusperiode van 10 of 12 weken voorbij dan wordt in ieder geval een getuigschrift verstrekt met daarop vermeld de behaalde onderdelen. Dit is ook het uitgangspunt en het startniveau voor de volgende cursusperiode.

Doelgroep cursussen

Voor honden tot 6 maanden is de puppycursus bedoeld.

Voor honden die ouder zijn en geen puppycursus hebben kunnen volgen is o.a. de basiscursis bedoeld, dus ook voor honden van b.v. 4 jaar die nooit eerder een cursus volgden of honden die het basisniveau nog niet hebben.
Deze cursus vraagt meer van de instructeur en daarom wordt in heel kleine groepen gewerkt. Dat betekent ook een aanmerkelijk hoger tarief.

Daarna kunnen in die volgorde de obediencecursussen A, B en C worden gevolgd. Voorheen noemden we deze 'elementaire gehoorzaamheid I, II III'.

fotoagility1

Voor hondeneigenaren die met hun hond sportief op een andere manier bezig willen zijn bestaat er 'agility' en 'flyball'.
We kennen hierin beginners en gevorderden. Er zijn voor deelname aan agility enkele voorwaarden verbonden. De hond moet minimaal 12 maanden oud zijn en daarnaast qua gehoorzaamheid functioneren op niveau obedience A (of vergelijkbaar).
De minimumleeftijd van de hond om mee te kunnen doen aan flyball bedraagt 8 maanden. Er mag aangelijnd gewerkt worden b.v. met een flexilijn.

kvvologo

Historie

De K.V.V.O., de Kynologenvereniging Valkenburg en Omstreken is een vereniging voor liefhebbers en kenners van honden en is lid van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied te Amsterdam.

De vereniging is opgericht op
14 juni 1967 door Dhr. P. Donselaar en verkreeg Koninklijke goedkeuring op 8 december 1970.rvblogo

Volg ons via:

© KVVO algemene voorwaarden privacy statement