Onze instructeurs

Wij vinden de kwaliteit van onze trainingen erg belangrijk. Onze cursussen worden verzorgd door een enthousiaste groep vrijwillige instructeurs die een cursusgroep vanaf de eerste tot en met de laatste les begeleiden. Zij stellen zich graag u voor.

Het bestuur van de KVVO

Tevens kunt u bij de foto’s zie wie er in het bestuur van onze vereniging zit. Uiteraard kunt u bij hen terecht met vragen over onze vereniging.

Peter Sikora

Sinds 1988 ben ik lid van de KVVO. Ik volgde toen de lessen met  Chow Chow Senna. Een half jaar later kwam Odile, mijn vrouw, de club versterken met een tweede hond Lauda genaamd (ook een Chow Chow). De voorzitter was toen Pierre Donselaar. Na een paar jaar penningmeester te zijn geweest werd ik tot voorzitter benoemd. Bij de start van mijn lidmaatschap trainden  we nog in Vaesrade. Kort daarna verhuisden we naar Oirsbeek en weer een aantal jaren later naar onze huidige locatie. Ik ben blij en verheugd dat we weer een goed team hebben.

Eric Kroes 

Thuis hebben we op dit moment 3 shelties, Emerson, Geoffrey en Maverick. We hebben dit ras al ruim 30 jaar en ik ben vanaf die tijd dan ook lid van de KVVO. Naast actief lid (behendigheid) ben ik ook penningmeester. Ik kan enorm genieten van honden en de omgang daarmee. Hierdoor en door mijn jarenlange ervaring met (de opvoeding van mijn eigen) honden was het worden van instructeur een logische stap. Samen met mijn mede-instructeurs proberen we altijd weer het beste uit de baas en hond te halen. En ik vind het altijd weer mooi om te zien hoe baas en hond kunnen ‘groeien’ in 10 lessen. Hopelijk zien we je snel een keer op één van onze cursussen!

Suzan Schepers

Sinds ik me kan herinneren ben ik altijd omringd met honden, de KNPV Mechelaars vroeger thuis en daarna mijn eerste dwerg Schnauzer zwart / zilver. Hiermee ben ik ook de kynologie ingerold. In 1993 ben ik lid geworden bij de KVVO en hier blijven plakken. Vanaf 1998 als bestuurslid, later ook als  gecertificeerd instructeur en ring medewerker. Het mooie van lesgeven in verenigingsverband is het sociale aspect, mensen leren kijken naar honden en hun gedrag. Mensen verschillende handvaten geven om gedrag van hun hond te geleiden naar sociaal maatschappelijk verantwoord. Dat is een hele uitdaging want geen hond en baas zijn hetzelfde. Positief opvoeden met duidelijke grenzen is de “key to success”. Agility is mijn grote favoriet maar dan ontkom je niet aan een stukje gehoorzaamheid, heel belangrijk dus! Zelf heb ik altijd een roedel om me heen. Bestaande uit de Zwitserse herder, Boston Terriërs en sinds kort een gestroomde Boxer. Tot ziens op het veld!

Lydia Rossel

Van jongs af aan is mijn passie altijd honden geweest. Daar heb ik ook mijn werk van gemaakt. Vanaf 1992 heb ik mijn eigen trimsalon. In ons gezin lopen enkele herders en een bedlington terriër rond waar we mee trainen en hebben getraind in gehoorzaamheid en agility. Met gehoorzaamheid ben ik in 1989 begonnen en door de agility ben ik in contact gekomen met de KVVO. Als instructeur vind ik het geweldig om te zien wanneer baas en hond in een cursus goed kunnen samenwerken en een mooi resultaat kunnen laten zien op het einde van de cursus.

Mike van de Laarschot

Hallo ik ben Mike

Van jongs af aan hebben wij al honden thuis gehad, met name Bull Terriërs. Toen ik 14 was mocht ik mijn eigen hond uitzoeken, dat werd een Engelse Staffordshire-Bullterriër.  Dit ras heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Met deze hond heb ik vele cursussen gedaan, waaronder agilityMaar mijn Stafford werd te oud voor de agililty. Omdat ik toch graag bezig ben met honden ben ik les gaan geven bij de KVVO. Hier heb ik veel plezier in om honden en hun bazen dingen te leren.

 

Til de Jongh

Op mijn 15e kreeg ik voor mijn verjaardag mijn eerste eigen hond. Nu heb ik 2 zwarte Russische terriërs van 9 en 2 jaar oud. Voor wie het ras niet kent, grote zwarte honden van ongeveer 50 kg. Niet de gemakkelijkste honden, maar voor mij hebben ze een heerlijk karakter. Nadat ik me steeds verder ben gaan verdiepen in de hond, heb ik bij O & O mijn diploma's gevorderd instructeur en kynologisch instructeur behaald. Ik geef nog steeds les met veel plezier.Door de jaren heen heb ik met mijn honden diverse takken van hondensport uitgeoefend: obedience, detectie ( het zoeken naar een aangeleerde geur), agility, hoopers, flyball en cirkeltraining.


Lilian Geelen

Al 35 jaar ben ik een trots 'baasje' van meerdere honden van verschillende rassen. Na een labrador, bearded collie en shih tzu, heb ik 10 jaar geleden een uitdaging gevonden in de Rhodesian Ridgeback. Door me te verdiepen in het ras en de fokkerij, run ik met hart en ziel een Rhodesian Ridgeback kennel. Op woensdagavond geef ik met veel plezier puppy en/of gehoorzame hond training. Ik probeer zo de cursisten te helpen in de opvoeding en het leren begrijpen van hun hond, om zo de goede band tussen baas en hond te stimuleren. 

Suzanne Vondenhoff - Van Horck

Ik heb al 36 jaar honden. Mijn eerste hond was een Groenendaeler, daarna een andere Belgische herder, namelijk een Terveurense herder. Nu heb ik 2 Tollers ( Nova Scotia duck tolling retriever, Kenna en Cody. Met Kenna heb ik gespeurd, en met Cody heb ik agility gedaan bij onze vereniging waarvan ik bijna 10 jaar lid ben. De laatste 3,5 jaar beantwoord ik de vragen via het contactformulier en die ik de administratie omtrent het starten van de nieuwe cursussen. Tevens ben ik 2de penningmeester. Verder help ik mee bij de agility lessen en vind ik het leuk om te zien hoeveel plezier hond (en baas) hierbij beleven.


Benieuwd naar onze cursussen?